Rajattomat 4G liittymät vertailussa. Katso rajattomat puhelinliittymät tästä.
Käytätkö päivittäin paljon nettiä puhelimellasi? Entä käytätkö usein puhelimesi nettiä myös tietokoneellasi tai tabletillasi? Jos vastasit kyllä, rajaton netti on sinulle oikea vaihtoehto.
🚀 Rajattoman 4G netin edut ovat kiistattomat, sillä rajattomalla netillä voit surffailla niin paljon kuin haluat ilman yllätyslaskuja.
Etenkin nuoret käyttävät suuren osan päivästään netissä. Nettiä tulee helposti selattua puhelimella bussissa, koulussa ja illalla ystävien kanssa. Lisäksi lähes kaikki kommunikaatio nuoren ja tämän ystävien välillä tapahtuu nykyään erilaisten sovellusten kautta. Kaikki nämä sovellukset vaativat tietysti toimiakseen nettiä. Pelkkä viestittely ei vielä itsessään vaadi rajatonta nettiä, sillä se kuluttaa dataa varsin vähän. Kuitenkin jos puhelimen netillä on tarkoitus katsella videoita YouTubesta tai sarjoja Netflixistä, alkavat datarajat paukkua nopeasti.
🚫 Jos datalle on asetettu käyttökatto, muuttuu netti hitaaksi tai kalliiksi datarajan ylittämisen jälkeen. Paras tapa välttyä ikäviltä yllätyksiltä on hankkia rajaton ja nopea 4G-netti.
✅ Paras tapa välttyä tällaisilta ikäviltä yllätyksiltä on hankkia rajaton ja nopea 4G-netti. Rajattomia datapaketteja on nykyisin saatavilla lähes jokaiselta operaattorilta.
Vaikka jotkut operaattorit myyvät edelleen 3G-yhteyksiä ja joillakin haja-asutusalueilla se on yhä ainoa vaihtoehto, kannattaa silti valita 4G-yhteys aina, kun se vain suinkin on mahdollista. 3G-yhteys on aina selvästi hitaampi kuin 4G-netti, ja esimerkiksi videoiden ja elokuvien katselu 3G-yhteydellä saattaa olla turhauttavan hidasta, vaikka käytössä olisikin rajaton datapaketti. 4G-yhteys on useimpien tarpeisiin sopiva, eikä sen käyttö enää nykyään ole erityisen kallista.
Netti ilman datarajaa alkaa olla arkipäivää. Vaikka voisi luulla, että rajaton nettiyhteys olisi kallis, ei tämä pidä nykyään paikkaansa.
💡 Nykyään rajattoman 4G-liittymän voi saada halvimmillaan jo alle 20 eurolla kuukaudessa.
Tämä hinta siis kattaa pelkästään SIM-kortin ja netin, jolloin puhelut ja tekstiviestit maksavat kuitenkin erikseen. Totuus on kuitenkin se, että nykyään yhä harvempi meistä käyttää puhelinta soittamiseen tai tekstiviestien lähettämiseen. Jos puhuttuja minuutteja kertyy siis kuukaudessa vähä, ei liittymän hinta nouse paljoakaan tuon 20 euron yläpuolelle. Netinkäyttö puhelimella ei ole koskaan ollut näin halpaa.
Lähes kaikki suomalaiset operaattorit tarjoavat rajattoman datapaketin haltijalle myös EU datapakettia kaupanpäällisenä. Tämä tarkoittaa sitä, että matkustaessasi EU:n alueelle, voit käyttää tietyn määrän dataa myös reissun päällä ilman, että sinulta veloitetaan erillisiä maksuja. Kannattaa kuitenkin huomata, että useimmiten dataa ei ole ulkomailla käytössä rajattomasti, vaan tietyn datakaton ylityttyä netti muuttuu maksulliseksi. Kuitenkin esimerkiksi Telialla rajaton netti on voimassa myös muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.
Markkinoiden halvinta rajatonta nettiyhteyttä puhelimeen tarjoaa tällä hetkellä Telian verkossa toimiva Moi Mobiili.
Moi tarjoaa SIM-korttia nettiyhteydellä alkaen 6 euroa kuukaudessa. Tämä perusliittymä sisältää 4G-yhteyden.
Jos netin haluaa rajattomaksi, on maksettava 12 euron lisämaksu. Yhteensä siis Moin rajaton 4G-yhteys puhelimeen maksaa 18 euroa kuukaudessa. Tämän halvempaa rajatonta nettiä ei toistaiseksi Suomesta löydy. 18 euron lisäksi maksat tietysti erikseen puheluista ja tekstiviesteistä.
DNA tarjoaa Rajaton-tuoteperheessään useita erilaisia liittymiä. Näistä tuhdein paketti on DNA Super 4G Rajaton, joka tarjoaa 300 megan rajattoman 4G-netin, 15 gigan EU-datapaketin ja lisäksi rajattomasti puheluita ja tekstiviestejä. Paketin hinta on ilman erillistä kampanjahintaa noin 25,99 euroa kuukaudessa. Halvimmillaan DNA rajaton maksaa 25 euroa kuukaudessa ja sisältää 1 megan rajattoman netin 10 gigan EU-datapaketilla. Elisan lippulaivaliittymä Elisa Saunalahti huoleton 4G puolestaan tarjoaa rajattoman 4G-yhteyden, rajattomat puhelut ja tekstiviestit sekä 10 gigan EU-datapaketin hintaan 24,99 euroa kuukaudessa. Hinta on halvempi kuin DNA:n vastaavassa, mutta netin nopeus jää 200 megaan sekunnissa ja EU-datapakettikin on kooltaan pienempi kuin DNA:lla.
{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}
{{5g="/utility-pages/components10"}}