Opas liittymän vaihtoon • Mitä vaihdossa kannatta huomioida?

Lue tämä artikkeli, niin teidät mitä iittymän vaihdossa kannattaa huomioida.

Mitä liittymän vaihdossa kannattaa huomioida?

Oletko vaihtamassa puhelinliittymääsi? Se on onneksi nykyään helppoa, kunhan muistat ottaa huomioon muutaman tärkeän asian. Ensimmäisenä kannattaa tietenkin vertailla nykyistä liittymää nykyisen operaattorin muuhun tarjontaan. Vertailu kannattaa tietysti ulottaa myös kilpaileviin operaattoreihin. Vertailemalla liittymiä, saatat säästää huimia summia rahaa.

Kuinka liittymän vaihto tapahtuu?

Liittymän vaihtaminen on helppoa:

  1. Sinun täytyy ainoastaan vertailla liittymiä
  2. Valita mieleisesi liittymä
  3. Ja ottaa yhteyttä operaattoriin, jonka liittymään haluat vaihtaa nykyisen liittymäsi.
Helpointa liittymän vaihtaminen on silloin, jos vaihdat liittymäsi nykyisen operaattorisi toiseen, edullisempaan ja paremmin tarpeitasi vastaavaan liittymään.

Tällöin sinun on yksinkertaisesti otettava yhteyttä kyseisen operaattorin myyjään tai asiakaspalveluun. Myös operaattorilta toiselle siirtyminen on nykyään varsin vaivatonta. Jos haluat vaihtaa esimerkiksi Telia-liittymäsi Elisan liittymäksi, sinun on oltava ensisijaisesti yhteydessä Elisan myyjiin uuden liittymän osalta.

Huom! Useimmissa toistaiseksi voimassaolevissa liittymissä on 14 vuorokauden irtisanomisaika.

Tämän jälkeen olet vapaa vaihtamaan liittymäsi toiselle operaattorille. Jos sinulla on määräaikainen sopimus, olet sen vanki sopimuksen loppuun asti, etkä voi sinä aikana vaihtaa uuteen liittymään.

Liittymän vaihto prepaid-liittymään

Tuntuuko sinusta siltä, että puhelinlaskujen suuruus yllättää lähes joka kuukausi?

Vai käytätkö puhelinta niin vähän, että haluaisit maksaa ainoastaan todellisesta käytöstä? Siinä tapauksessa voit vaihtaa puhelimeesi prepaid-liittymän, jossa liittymä maksetaan aina ennakkoon. Prepaid-liittymän ongelma on kuitenkin se, että nykyistä numeroa ei voi vaihtaa prepaid-liittymäksi. Jos siis haluat säilyttää nykyisen numerosi, on prepaidiin vaihtaminen vaikeaa.

Jos numeron vaihtaminen ei kuitenkaan ole kynnyskysymys, on liittymän vaihto prepaidiksi helppoa. Osta vain prepaid-liittymän aloituspakkaus, aseta uusi SIM puhelimeesi ja liittymä on käyttövalmis.

Katso ajankohtaiset prepaid-liittymätarjoukset:

{{prepaid="/utility-pages/components8"}}

Muista nämä vaihtaessasi liittymää!

  • Määräaikaista liittymää ei yleensä voi vaihtaa kesken sopimuskauden.
  • Vanha puhelinnumero on mahdollista säilyttää, vaikka vaihtaisit liittymän lisäksi myös operaattoria.

Liittymän vaihto Elisa

🚀Liittymän vaihto kannattaa aina aloittaa vertailemalla erilaisia puhelinliittymiä ja niiden kustannuksia.

Kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä saatat tietämättäsi maksaa vuodessa kymmeniä, jopa satoja euroja liikaa. Kun olet sitten löytänyt sopivan liittymän, ota yhteyttä liittymän asiakaspalveluun. Esimerkiksi vaihtaessasi nykyisen liittymäsi Elisan liittymään, sinun on ensin tehtävä uusi sopimus Elisan kanssa.

Tämä onnistuu joko Elisa-kaupassa tai verkossa. Elisa ottaa sitten yhteyttä vanhaan operaattoriisi ja vahvistaa liittymän vaihdon. Käytä nykyistä SIM-korttiasi siihen asti, kunnes Elisa ilmoittaa sinulle uuden liittymän avauspäivän. Kun avauspäivä koittaa, vaihda puhelimeesi Elisan uusi SIM. Näin helppoa on liittymän vaihtaminen.

Vinkkejä liittymän vaihtoon

Kun olet päättänyt vaihtaa liittymää, kannattaa ottaa muutama asia huomioon.

  1. Ensinnäkin vanha numero kannattaa säilyttää, jos mahdollista. Näin varmistat, että sinulle tärkeät ihmiset tavoittavat sinut myös liittymän vaihtamisen jälkeen.
  2. Kannattaa myös tallentaa itselle tärkeät numerot, viestit ja kuvat puhelimeen tai vaikka pilvipalveluun. Muuten saatat menettää tärkeät tietosi SIM-kortin vaihtumisen myötä.
  3. Moni vaihtaa liittymän lisäksi myös puhelinta, joten kannattaa varmistaa, että tärkeät tiedot löytyvät muualtakin kuin vanhalta SIM-kortilta tai puhelimesta.

Numeroiden siirto

Ne päivät, jolloin liittymän vaihto tarkoitti myös numeron vaihtamista ovat onneksi kaukana historiassa. Nykyään oman numeron saa useimmiten säilytettyä, vaikka liittymän vaihtaisikin operaattorilta toiselle. Ainoa poikkeus ovat prepaid-liittymät. Kun vaihdat liittymää, sinun ei tarvitse huolehtia numeron siirtämisestä. Uusi operaattorisi hoitaa asian vanhan operaattorisi kanssa ja numero siirtyy uudelle SIM-kortillesi.

💡 Numeron siirto kestää yleensä noin viidestä seitsemään arkipäivää. Älä siis turhaan vaihda numeroasi uuden liittymän myötä.

Kokemuksia liittymän vaihdosta

Useimmiten liittymän vaihto sujuu helposti. Kokemukset liittymän vaihtamisesta ovat pääosin positiivisia, sillä asiakas joutuu harvoin itse huolehtimaan mistään. Esimerkiksi liittymän vaihtaminen Elisasta Teliaan onnistui helposti kauppareissun yhteydessä.

Citymarketin Telia-pisteellä istunut myyjä auttoi amatööriä valitsemaan juuri omaan käyttötarpeeseen sopivan liittymän.

Kun liittymä oli valittu ja sopimus allekirjoitettu, oli uusi SIM-valmiina asetettavaksi puhelimeen. Numeron siirtymistä ja vanhan liittymän irtisanomista tosin joutui odottamaan viikon verran, mutta kaiken kaikkiaan uuteen liittymään vaihtaminen oli sujuvaa ja helppoa.

Liittymänvaihdon yhteydessä oli helppoa ja vaivatonta myös päivittää puhelin uudempaan malliin. Liittymää vaihtaessa toki kannattaa pitää valinnoissa kaikki operaattorit samalla viivalla, ellei ole jotain syytä miksi nostaisi toista muiden edelle. Kauppojen myyntipisteet tarjoavat vain kerrallaan aina yhden operaatorin palveluita. Tällä sivulla voit aidosti vertailla niitä kaikkia keskenään.

Katso myös tästä ajankohtaiset liittymätarjoukset!

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}

{{prepaid="/utility-pages/components8"}}

{{5g="/utility-pages/components10"}}